Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български алтернативни рок групи с концерт в Лондон

Снимка: Facebook / Kerana Kosmos

След няколко успешни общи концерта в страната, три от най-интересните български алтернативни групи ще изнесат съвместен концерт тази вечер в лондонския The 100 Club. No More Many More, Cool Den и Керана и космонавтите стъпват на сцената на легендарния The 100 Club на 16 юни в 19:00 ч., за да се срещнат с почитателите си във Великобритания.

Сънародниците ни, които живеят в Лондон, ще имат възможност да се насладят на печелившата симбиоза между три актуални български рок банди, които пеят на родния си език. В меката на рокендрола живеят близо 30 000 сънародници, които обичат българската музика.

Свободни, дръзки и непреклонни, близки по послания и внушения, Керана и космонавтите, Cool Den и No More Many More ясно изразяват социалната си позиция, а текстовете им - привидно отражение на ежедневието, разкриват големи истини за живота.

No More Many More

Най-опитните в това трио, No More Many More, свирят алтернативен рок с ефектни хип-хоп елементи и социални текстове, в които не се страхуват да изразят своята силна и активна гражданска позиция и мнение.Типичните за тях мелодии и мъжки двугласия присъстват и в трите им настоящи албума. Групата работи по своя четвърти албум, който предстои да излезе през 2023.

Cool Den

Непокорни бунтари и креативни новатори, Cool Den са най-младата група в триото. За кратката си история, те вече имат два успешни албума зад гърба си. "Може да звучи смешно, но музиката винаги трябва да е органична и естествена. За мен винаги е било естествено някоя социална тема да задвижи творческата ми енергия" - споделя Никола Симеонов, фронтмен и китарист на бандата, която свири "песни за хората".

Керана и космонавтите

Носещи като емблема блясъка и енергията на фронт дамата си, Керана и космонавтите бързо се превръщат в една от най-популярните и обичани актуални български рок групи с текстове на български език, които не спират да прави нови песни. "Бутиковото гурме", както Керана нарича музиката си, достига до все по-широка публика и завладява категорично българската рок сцена. Доказателство за това е чисто новата им песен "Кръг", която е в класацията БНР ТОП 20.

Снимки:Facebook / Kerana Kosmos, Facebook /No More Many More, Facebook / Cool Den, Facebook / Kerana & kosmonavtite

По публикацията работи: Ергюл Байрактарова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05