Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напусна ни журналистът и преводач Ивайла Божанова

Снимка: БГНЕС

На 70-годишна възраст почина Ивайла Божанова, изтъкнат преводач от и на английски език, дългогодишен журналист в БНР, Балканския информационен пул на "София прес", вестник "Народна младеж".

Родената на 7 септември 1952 г. Ивайла, на два пъти е част от английската редакция на Радио България – през 90-те години на ХХ в. и след това – до 2010 г. В Радио България Ивайла работи като редактор на предаванията на английски език, откроява се и със забележителните си преводи на произведения от британски автори. Дъщеря е на писателя Руси Божанов. 

Поклонението е в петък, 23 юни, от 11:30 часа, в столичния храм "Свети Седмочисленици".

Радио България изказва съболезнования на близките ѝ.

Поклон пред паметта ѝ!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 4

В четвъртия брой на "Часът на Радио България…" ви отвеждаме при българите в Одрин, за да научим повече за българската общност там, за черквата "Свети Георги Победоносец ", за наследството, завещано от отец Александър Чъкърък, за църковните служби на..

публикувано на 13.06.24 в 12:51

България днес - 11 юни 2024 г.

В „България днес“ на 11 юни продължаваме с отзвука от проведените на 9 юни избори за българско народно събрание и за европейски парламент. Говорим за това с наши сънародници в чужбина, а анализ на вота зад граница прави Първан Симеонов – изпълнителен..

публикувано на 11.06.24 в 19:00

България днес - 10 юни 2024 г.

България направи своя избор! Какво казаха българските граждани с вота си или отказа от такъв в неделния ден и къде ще търсим сега времеубежище? В „България днес“ обобщаваме всичко по-важно от изборите за народни представители и български..

публикувано на 10.06.24 в 19:00