Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Създаването на външнополитическа стратегия във фокуса на дискусия

Снимка: europarl.bg

Публична дискусия на тема “Визия за външнополитическа стратегия на Република България” ще се проведе днес в столичния Дом на Европа по инициатива на Дипломатическия институт при министъра на външните работи. Събитието ще събере представители на законодателната и изпълнителната власт, експерти, хора от научните среди и гражданския сектор, които да помогнат за създаването на този стратегически документ, продиктуван и от новата среда на сигурност. Гост на форума ще бъде външният министър Мария Габриел.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Андрей Янкулов

Нито една присъда по 57 ключови разследвания за корупция по високите етажи на властта през м.г.

2023-та е поредната година, в която корупцията по високите етажи на властта остава скрита, тъй като водените наказателни производства не отразяват същинското състояние на корумпираност на публичния сектор, гласи един от изводите в Годишния..

публикувано на 25.06.24 в 13:41
Снимка: Украински образователен център

Завършилите софийския Украински образователен център ще продължат образованието си в България

Украинският образователен център у нас би последния звънец на своята втора учебна година. Припомняме ви, че обучението в центъра е целодневно и макар да протича на две смени, в едва 10 стаи, учениците го посещават ежедневно и с изключително желание...

публикувано на 25.06.24 в 09:25

Продължават консултациите при президента за нов кабинет

Съгласно изискванията на Конституцията президентът Румен Радев провежда консултации с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на нов кабинет. След като в..

публикувано на 25.06.24 в 07:35