Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Създаването на външнополитическа стратегия във фокуса на дискусия

Снимка: europarl.bg

Публична дискусия на тема “Визия за външнополитическа стратегия на Република България” ще се проведе днес в столичния Дом на Европа по инициатива на Дипломатическия институт при министъра на външните работи. Събитието ще събере представители на законодателната и изпълнителната власт, експерти, хора от научните среди и гражданския сектор, които да помогнат за създаването на този стратегически документ, продиктуван и от новата среда на сигурност. Гост на форума ще бъде външният министър Мария Габриел.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният премиер отива в Брюксел за лидерска среща на ЕС

За трайно уреждане на конфликта ще е нужен диалог между всички страни, се подчертава в заключителното комюнике подписано от 80 страни в Швейцария на международната конференция за мир в Украйна. В документа, подкрепен от мнозинството участници се..

публикувано на 16.06.24 в 17:33

Седмицата започва с горещи температури

В понеделник  ще е слънчево, след обяд над западните масиви ще се заоблачи и на места ще превали. Минималните температури ще са между 15 и 20°, в София 15°. Максималните ще са от 30 до 35°, в столицата 30°.  По Черноморието  ще е слънчево. След..

публикувано на 16.06.24 в 13:44
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

ГЕРБ не дава повече ключа от управлението на друга политически сила

Ако тази седмица се направи правителство, поемам ангажимент да помогнем на хората бързо. Но само при вариант, в който направим правителство. Това обеща лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на посещение в пострадалите от градушката села в област Велико Търново...

публикувано на 16.06.24 в 12:18