Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилски артисти рисуват български шевици в центъра на София

Снимка: Facebook / Visionary

Мотиви от българската шевица ще красят стена на жилищна сграда в центъра на София, съобщиха от фондация “Visionary”. Стенописът на ул. “Гурко” 68 ще бъде изработен от бразилските визуални артисти Аcidum Project, които са у нас по покана на посолството на своята страна.  

Изображението – част от художествената серия “Пътеводители”, ще вплита разнообразие от цветовете, светлината и топлината на бразилската култура. Вдъхновени от нашия фолклор и графични кодове, авторите решават да добавят и български елемент.  

“Замисълът на артистите е чрез произведението да отправят покана към всеки зрител да открие нови значения, диалози и истории, базирани на индивидуален опит, и да повдигнат важни житейски въпроси, с които да помогнат за разпознаването на универсалността на човешката душа”, казаха организаторите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Река Дунав при Будапеща

С призива да пазим Дунава син отбелязваме Деня на реката

На днешния ден преди 20 години е обявен Денят на река Дунав и оттогава се отбелязва с различни инициативи. Тазгодишното мото “Да пазим Дунав син” призовава хората, живеещи в Дунавския басейн, да повишат своята осведоменост и да бъдат активни в..

публикувано на 29.06.24 в 10:41

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Банско открива летния туристически сезон

Отдих, далече от тълпите в летните курорти, разходки в планината, възможности за преходи пеша или с електрически велосипеди – всичко това очаква туристите от днес в Банско. Курортът в Пирин планина ще изненада постителите си през лятото с много..

публикувано на 29.06.24 в 09:51