Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилски артисти рисуват български шевици в центъра на София

Снимка: Facebook / Visionary

Мотиви от българската шевица ще красят стена на жилищна сграда в центъра на София, съобщиха от фондация “Visionary”. Стенописът на ул. “Гурко” 68 ще бъде изработен от бразилските визуални артисти Аcidum Project, които са у нас по покана на посолството на своята страна.  

Изображението – част от художествената серия “Пътеводители”, ще вплита разнообразие от цветовете, светлината и топлината на бразилската култура. Вдъхновени от нашия фолклор и графични кодове, авторите решават да добавят и български елемент.  

“Замисълът на артистите е чрез произведението да отправят покана към всеки зрител да открие нови значения, диалози и истории, базирани на индивидуален опит, и да повдигнат важни житейски въпроси, с които да помогнат за разпознаването на универсалността на човешката душа”, казаха организаторите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кремълската дезинформация е сред главните инструменти за вътрешнополитическите процеси у нас

Последните избори преминаха под сянката на кремълската дезинформация, която е един от главните инструменти за вътрешнополитическите процеси в страната ни, заяви служебният военен министър Атанас Запрянов на кръглата маса “Изграждане на..

публикувано на 25.06.24 в 13:45
Андрей Янкулов

Нито една присъда по 57 ключови разследвания за корупция по високите етажи на властта през м.г.

2023-та е поредната година, в която корупцията по високите етажи на властта остава скрита, тъй като водените наказателни производства не отразяват същинското състояние на корумпираност на публичния сектор, гласи един от изводите в Годишния..

публикувано на 25.06.24 в 13:41
Снимка: Украински образователен център

Завършилите софийския Украински образователен център ще продължат образованието си в България

Украинският образователен център у нас би последния звънец на своята втора учебна година. Припомняме ви, че обучението в центъра е целодневно и макар да протича на две смени, в едва 10 стаи, учениците го посещават ежедневно и с изключително желание...

публикувано на 25.06.24 в 09:25