Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Денков ще обсъди в Атина европейското бъдеще на Западните Балкани

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Премиерът Николай Денков е на еднодневно работно посещение в Атина, където ще присъства на вечеря, давана от гръцкия му колега Кириакос Мицотакис. На срещата ще бъде обсъдено европейското бъдеще на страните от Западните Балкани. 

Във вечерята ще участват президентът на Черна Гора Яков Милатович, президентът на Сърбия Александър Вучич, премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски, премиерът на Косово Албин Курти, председателят на Съвета на министрите на Босна и Херцоговина Боряна Кристо, премиерът на Румъния Йон-Марчел Чолаку, премиерът на Хърватия Андрей Пленкович, президентът на Молдова Мая Санду, както и президентът на Европейския съвет Шарл Мишел и президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Награждават финалистите в конкурса по програмиране CodeIT

На 3 юни ще се състои церемонията по награждаване на финалистите в 24-ото издание на конкурса по програмиране CodeIT. По традиция състезанието се провежда под патронажа на държавния глава - президента Румен Радев. Тази година участниците са от България,..

публикувано на 03.06.24 в 06:30

Лицата на балканския фолклор представят фотоизложба в Кърджали

На 3 юни от 18.00 ч. в Арт галерия "Кръг" в Кърджали ще бъде открита фотоизложбата "Етнопалитра – лицата на балканския фолклор" на журналиста и историк Георги Кулов. Експозицията е вдъхновена от многообразието на традиционни балкански носии на..

публикувано на 03.06.24 в 05:45

Кръгла маса за Българистиката в Унгария в Пловдивския университет

Кръгла маса "Българистиката в Унгария днес – между традицията и новата опитност на дигиталната ера " се открива на 3 юни от 16:00 часа в Ректората на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Събитието е част от работната програма на екипа с..

публикувано на 03.06.24 в 00:59