Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В село Пробуда празнуват чесъна с вкусни ястия и музика

За шести път в търговищкото село Пробуда ще се проведе Празник на чесъна – традиционен за населеното място зеленчук, който се отглежда от поколения наред. Местните жители твърдят, че опиталите от пробуденския чесън не спират да го търсят заради вкусовите му качества.

Празничната програма включва кулинарен конкурс за ястие с чесън в четири категории – топло предястие, студено предястие, основни ястия и тестени изделия. Предвидена е също музикална програма и базар в подкрепа на местните производители. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Арифе – денят, в който мюсюлманите се подготвят за Курбан байрам

Днес отново е денят Арифе, който предхожда всеки байрам, без значение дали е Рамазан или Курбан байрам. Мюсюлманите днес отдават почит на починалите си близки, като във всеки дом жените месят тесто, от което се правят мекици и се раздават на..

публикувано на 15.06.24 в 06:55

Историята на древния и вечен Пловдив оживява в международен фестивал

Международен фестивал "Пловдив – древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство" се открива днес и ще продължи до 16 юни. В събитието, с организатор Сдружението за исторически възстановки "Филипопол" се очакват участници от България,..

публикувано на 14.06.24 в 10:45

Фестивал на лавандулата ни потапя в пасторалната красота на село Средно градище

Десето издание на Националния фестивал на лавандулата се провежда на 14 и 15 юни в чирпанското село Средно градище. Там са едни от най-старите лавандулови насаждения в страната, които съществуват повече от 80 години. Концепцията на празника е..

публикувано на 14.06.24 в 08:15