Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерството на икономиката предлага схема за по-достъпни продукти

Богдан Богданов
Снимка: БТА

Министерството на икономиката и индустрията започва инициатива “Достъпно за вас”, чиято цел е предлагането на продукти от първа необходимост на достъпни цени. Това обяви министърът на икономиката Богдан Богданов на форума „More than trade“, организиран от Сдружението за модерна търговия.

На 19 октомври с бизнеса ще бъде обсъдена идеята всяка седмица веригите, които решат да се включат в инициативата, да предлагат на възможно най-ниската за тях цена на храни от няколко основни групи от малката потребителска кошница – хляб и зърнени храни, месо и месни продукти, млечни продукти, яйца.

По думите на министъра, няма да бъдат налагани административни ограничения, цените ще се оповестяват, което ще даде възможност за конкуренция. Богданов подчерта, че инициативата не трябва да става за сметка на производители или дистрибутори.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Силна буря и едра градушка доведоха до бедствено положение в няколко български общини

След снощната буря, придружена с градушка и силен вятър, няколко общини в страната понесоха сериозни щети и обявиха бедствено положение.  За кошмарна гледка, невиждана досега опустошителна буря, апокалипсис с изпокъсани електрически проводници,..

публикувано на 14.06.24 в 11:07

Жълт и оранжев код за опасни валежи в 19 области на Централна и Източна България

В петък,14 юни, през страната с умерени ветрове ще премине студен атмосферен фронт. На много места ще има кратки, но интензивни валежи с гръмотевици. В Югоизточна България има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 17 и 21°,..

публикувано на 13.06.24 в 19:40
Градушката в Габровско

Градушки и бури удариха Централна и Източна България

В Ловешко продължават огледите на щетите от бурятя, придружена с градушка, която на 12 юни в 19 ч. наводни улици, унищожи реколта и прекъсна тока на много места. Само за около 20 минути над Ловеч се изляха 25 литра дъжд на кв. м. и градушка ...

публикувано на 13.06.24 в 09:16