Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Взимат се мерки срещу последствия от израело-палестинския конфликт

Снимка: БГНЕС

Взимат се мерки израелско-палестинския конфликт да не намери странично проявление от поддръжници на една от двете страни на наша територия, каза в „Нова телевизия“ министърът на отбраната Тодор Тагарев. „В това отношение е засилена бдителността, както в други европейски страни“, заяви той. Към момента няма индикации за странични проявления на наша територия, но службите следят внимателно процесите. “Пряка заплаха за България няма“, каза още Тагарев и уточни, че на практика няма и вероятност да се засилят бежанските мигрантски потоци към страната.

Случващото се в Израел министърът описа като “проява на мащабен тероризъм срещу една демократична страна“. “За съжаление, това е хибридна атака в най-чист вид. „Хамас“ е едновременно привидно демократично избрана сила, управляваща палестинците в ивицата Газа и в същото време - терористична организация. Отговорът срещу такива атаки е изключително сложен“, заяви Тагарев. Най-важното за момента е да се освободят заложниците, посочи министърът. Той не пожела да говори за изхода от воийната. „Това са конфликти с такава история, че е много трудно да се направят прогнози“, каза той.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жегата продължава, но краткотрайни валежи ще освежат Западна България

В сряда, 26 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В планинските райони..

публикувано на 25.06.24 в 19:40

България днес - 25 юни 2024 г.

С полъх на море и бленувана почивка в ритъма на весела мелодия и закачлив текст. Така метафорично може да определим „България днес“ на 25 юни. Между усещането за изтичащ пясък между пръстите със сериозен глас ще поговорим и за връзката между..

публикувано на 25.06.24 в 19:00

Пожарите в страната са близо 200 на денонощие

От началото на месеца произшествията с пожари са почти по 200 на денонощие. По думите на главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", тенденцията на увеличаване на инцидентите..

публикувано на 25.06.24 в 16:22