Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Тараклия проведоха музикалния конкурс "Облаче ле бяло"

Музикалното събитие е посветено на Деня на бесарабските българи

Снимка: Фейсбук

В навечерието на 29 октомври - Деня на бесарабските българи, в Тараклия – молдовския център на българската култура, се проведе седмото издание на регионалния конкурс за млади изпълнители „Облаче ле бяло“.

Конкурсът има за цел да популяризира българската музика, да открива и подкрепя талантливите певци, да създава условия за обмен на музикален опит сред младежите от населените места в район Тараклия, припомня БТА. Събитието е организирано от Управлението на образованието на район Тараклия и дава възможност за участие в четири възрастови категории от 9 до 35 години.

Песенният конкурс е в два етапа. Първият изисква участниците да изпратят видеозапис на изпълнение на българска песен на имейл на организаторите на събитието до 17 октомври, а вторият – се провежда на сцената на Дома на културата в гард Тараклия. Пред професионално жури певците изпълняват по една народна и една поп песен от България.

Победителите се награждават с дипломи и подаръци от управлението на образованието, партньорите и спонсорите на конкурса, както и от други организации.

Вижте още:

Снимка: Фейсбук страница на Конкурс за млади изпълнители "Облаче ле бяло". Район Тараклия, Молдова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

с. Големо Острени, Албания

Над 7 хиляди са българите в Албания

Българското население в Албания е 7057 души - 3691 мъже и 3366 жени. Това става ясно от съобщение на Националния статистически институт INSTAT, цитирано от БГНЕС. Това поставя българската общност на трето място по многобройност в Албания..

публикувано на 28.06.24 в 17:16
Снимка: Българо-американска полицейска асоциация/Фейсбук

Българо-американската полицейска асоциация връчи стипендии на българи в САЩ

Стипендии в размер на 1000 щатски долара връчи Българо-американската полицейска асоциация (Б.А.П.А.) на сънародниците на Ричард Георгиев и Диана Гечева. Това става ясно от публикация във Фейсбук страницата на Асоциацията, цитирана от БТА...

публикувано на 28.06.24 в 16:17
Снимка: Клуб на българските жени и семейства, Хамбург

Сънародници в Хамбург подготвят Втори фестивал на българската художествена литература

Изкушените от изящното слово могат да представят творбите си на Фестивала на българската художествена литература в Хамбург. " Приемаме заявки за участие на интересуващи се автори, читатели, актьори и обичащи художествено слово до 30 юни 2024 г." –..

публикувано на 28.06.24 в 08:25