Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природонаучният музей в Пловдив кани малки и големи да си сглобят динозавър

Снимка: Природонаучен музей Пловдив

Работилница "Направи си сам динозавър" ще се проведе на 4 ноември в зала "Ботаника" на Природонаучния музей в Пловдив. Посетителите ще имат възможност да се сдобият с нов приятел динозавър, който сами ще си изработят. Нужно е само малко сръчност и фантазия, за да си сглобите 3D макет, уверяват ни уредниците на музея, които имат готовност да помогнат на всеки да се справи със забавната задача. Събитието е напълно безплатно за участниците, закупили билет за музея.


Природонаучният музей в Пловдив е любима атракция на малки и големи заради уникалната му интерактивна експозиция с аниматроник модели на динозаври, която включва представители на 9 вида динозаври. "Чудовищата" се движат и издават звуци. Посетителите имат достъп и до таблети, предоставящи по-подробна информация за самите видове динозаври – кога са живели, колко са били големи, с какво са се хранили и пр. Залата е оформена с бутафорни скали и растителност, които ни връщат назад в периода на ранната Креда. Картината е жива и създава усещане за природата, в която сме потопени.

Снимки: Природонаучен музей Пловдив



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 5

В петия брой на „Часът на Радио България...“ говорим за б ългарските медии по света с Диана Гласнова от Хърватия и Деница Секуличка от Словакия.  В контекста на Евро` 2024 - за историята на европейските  първенства по футбол и за мястото на..

публикувано на 20.06.24 в 11:58
Теодора Димова

Разговорът за комунистическото минало става все по-наложителен, за да предпазим децата си

България продължава да бъде единствената европейска страна, която няма мемориал за жертвите на тоталитаризма. Този срамен факт, белязал като дълго нелекувана язва съвременния статус на обществото ни, за поредна година беше припомнен на 1 юни, когато..

публикувано на 20.06.24 в 11:30

Фотоизложбата "Невинност без граници" разкрива света на децата бежанци

На Световния ден на бежанците - 20 юни, от 11:00 часа на Терминал 2 на Летище София ще бъде официално открита фотоизложбата с деца бежанци, озаглавена "Невинност без граници". Събитието се организира от УНИЦЕФ, Посолството на Швейцария в България,..

публикувано на 20.06.24 в 08:30