Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природонаучният музей в Пловдив кани малки и големи да си сглобят динозавър

Снимка: Природонаучен музей Пловдив

Работилница "Направи си сам динозавър" ще се проведе на 4 ноември в зала "Ботаника" на Природонаучния музей в Пловдив. Посетителите ще имат възможност да се сдобият с нов приятел динозавър, който сами ще си изработят. Нужно е само малко сръчност и фантазия, за да си сглобите 3D макет, уверяват ни уредниците на музея, които имат готовност да помогнат на всеки да се справи със забавната задача. Събитието е напълно безплатно за участниците, закупили билет за музея.


Природонаучният музей в Пловдив е любима атракция на малки и големи заради уникалната му интерактивна експозиция с аниматроник модели на динозаври, която включва представители на 9 вида динозаври. "Чудовищата" се движат и издават звуци. Посетителите имат достъп и до таблети, предоставящи по-подробна информация за самите видове динозаври – кога са живели, колко са били големи, с какво са се хранили и пр. Залата е оформена с бутафорни скали и растителност, които ни връщат назад в периода на ранната Креда. Картината е жива и създава усещане за природата, в която сме потопени.

Снимки: Природонаучен музей Пловдив



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25

Виктория Томова ще играе на четвъртфинал в Бад Хомбург

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова достигна до четвъртфиналите на турнира на трева WTA 500 в Бад Хомбург. Тя извоюва трета поредна победа в германския град – една в квалификациите и две в основната схема. Виктория Томова..

публикувано на 26.06.24 в 08:51

Ден за противодействие на наркоманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42