Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природонаучният музей в Пловдив кани малки и големи да си сглобят динозавър

Снимка: Природонаучен музей Пловдив

Работилница "Направи си сам динозавър" ще се проведе на 4 ноември в зала "Ботаника" на Природонаучния музей в Пловдив. Посетителите ще имат възможност да се сдобият с нов приятел динозавър, който сами ще си изработят. Нужно е само малко сръчност и фантазия, за да си сглобите 3D макет, уверяват ни уредниците на музея, които имат готовност да помогнат на всеки да се справи със забавната задача. Събитието е напълно безплатно за участниците, закупили билет за музея.


Природонаучният музей в Пловдив е любима атракция на малки и големи заради уникалната му интерактивна експозиция с аниматроник модели на динозаври, която включва представители на 9 вида динозаври. "Чудовищата" се движат и издават звуци. Посетителите имат достъп и до таблети, предоставящи по-подробна информация за самите видове динозаври – кога са живели, колко са били големи, с какво са се хранили и пр. Залата е оформена с бутафорни скали и растителност, които ни връщат назад в периода на ранната Креда. Картината е жива и създава усещане за природата, в която сме потопени.

Снимки: Природонаучен музей Пловдив



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Няма да останем безучастни към отказа на РСМ да впише българите в Конституцията

“Новоизбраният премиер на РСМ избра конфронтацията и погазването на европейските принципи и от най-високата парламентарна трибуна даде заявка, че смята да отклони държавата от нейния евроатлантически път с думи, проповядващи вражда и омраза срещу..

публикувано на 25.06.24 в 14:28

Втори ден на консултации при президента за съставяне на нов кабинет

На втория ден от консултациите при президента Румен Радев за съставяне на правителство лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов изрази увереност, че е възможно да има кабинет в рамките на новото Народно събрание. Той аргументира..

публикувано на 25.06.24 в 14:02

Кремълската дезинформация е сред главните инструменти за вътрешнополитическите процеси у нас

Последните избори преминаха под сянката на кремълската дезинформация, която е един от главните инструменти за вътрешнополитическите процеси в страната ни, заяви служебният военен министър Атанас Запрянов на кръглата маса “Изграждане на..

публикувано на 25.06.24 в 13:45