Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природонаучният музей в Пловдив кани малки и големи да си сглобят динозавър

Снимка: Природонаучен музей Пловдив

Работилница "Направи си сам динозавър" ще се проведе на 4 ноември в зала "Ботаника" на Природонаучния музей в Пловдив. Посетителите ще имат възможност да се сдобият с нов приятел динозавър, който сами ще си изработят. Нужно е само малко сръчност и фантазия, за да си сглобите 3D макет, уверяват ни уредниците на музея, които имат готовност да помогнат на всеки да се справи със забавната задача. Събитието е напълно безплатно за участниците, закупили билет за музея.


Природонаучният музей в Пловдив е любима атракция на малки и големи заради уникалната му интерактивна експозиция с аниматроник модели на динозаври, която включва представители на 9 вида динозаври. "Чудовищата" се движат и издават звуци. Посетителите имат достъп и до таблети, предоставящи по-подробна информация за самите видове динозаври – кога са живели, колко са били големи, с какво са се хранили и пр. Залата е оформена с бутафорни скали и растителност, които ни връщат назад в периода на ранната Креда. Картината е жива и създава усещане за природата, в която сме потопени.

Снимки: Природонаучен музей Пловдив



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещините се завръщат

През нощта ще бъде ясно и вятърът ще стихне. Утре ще бъде слънчево, следобед – горещо. Максималните температури ще бъдат предимно между 32° и 37°, в София – около 32°. Над планините ще бъде слънчево. Следобед ще има незначителна купеста..

публикувано на 29.06.24 в 18:30

Сравнително малко нарушения по Черноморието установи Министерството на туризма

От началото на летния туристически сезон по Черноморието са извършени над 170 проверки и са установени шест нарушения, като за четири от тях са съставени административни актове, съобщи в Бургас Иван Виделов, директор на Дирекция “Контролна и..

публикувано на 29.06.24 в 16:05
Илияна Йотова

Има опасност от сериозна политическа криза

Вицепрезидентът Илияна Йотова определи ситуацията у нас като “ изключително нестабилна ”. “ Има голям опасност от сериозна политическа криза, която да направи така, че да не можем да се справим с Плана за възстановяване и устойчивост, с оперативните..

публикувано на 29.06.24 в 13:53