Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неясно е къде ще се играе евроквалификацията по футбол България - Унгария

Новият стадион "Христо Ботев"
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Евроквалификацията между България и Унгария на 16 ноември няма да се играе в Пловдив, обяви специалистът по спортно право Георги Градев в социалните мрежи. Той обжалвал пред Спортния арбитражен съд в Лозана решението на УЕФА двубоят да бъде преместен от София в Пловдив. Кметът на Пловдив Костадин Димитров е забранил мачът да се проведе в града, съобщи bTV. Причината е, че към момента на двубоя 16 ноември от 19:00 часа на стадион "Христо Ботев" строителят на съоръжението планира да извършва довършителни дейности.

Пред БНТ спортният министър Димитър Илиев настоя Българския футболен съюз да отмени решението срещата да се играе на празни трибуни. Той свика съвещание по казуса с футболния съюз на 14 ноември. До забраната се стигна след като футболните фенове заявиха, че заради слабото международно представяне на националния футболен отбор готвят протести на 16 ноември.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложба подпомага деца на загинали пожарникари

"С очите си видях опасност" – така е наречена благотворителната изложба, която може да бъде видяна от 4 до 21 юни в галерия "Икар" в София. Експозицията е в подкрепа на деца на загинали и пострадали при изпълнение на служебните си задължения..

публикувано на 03.06.24 в 08:35

Награждават финалистите в конкурса по програмиране CodeIT

На 3 юни ще се състои церемонията по награждаване на финалистите в 24-ото издание на конкурса по програмиране CodeIT. По традиция състезанието се провежда под патронажа на държавния глава - президента Румен Радев. Тази година участниците са от България,..

публикувано на 03.06.24 в 06:30

Лицата на балканския фолклор представят фотоизложба в Кърджали

На 3 юни от 18.00 ч. в Арт галерия "Кръг" в Кърджали ще бъде открита фотоизложбата "Етнопалитра – лицата на балканския фолклор" на журналиста и историк Георги Кулов. Експозицията е вдъхновена от многообразието на традиционни балкански носии на..

публикувано на 03.06.24 в 05:45