Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба “Сърце и душа” с картини на български художници в Чикаго

Снимка: Елена Цанева

Картини на 13 български художници бяха изложени в културния център “Магура” в чикагското предградие “Арлингтън Хайтс”. За първи път майстори на изобразителното изкуство, които живеят не по света, а в родината представят там свои произведения.

Организатор на изложбата “Сърце и душа” е създателят на BG crafts gallery Лъчезара Делчева. Макар и непрофесионален художник, тя се е заела с мисията да популяризира българското съвременно изкуство.

Изложбата ще остане две седмици в Чикаго, а по-късно вероятно ще бъде представена в Сейнт Луис и в Ню Йорк.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Татяна Лолова

Берлинска среща в памет на голямата Татяна Лолова

Тази вечер от 19.00 ч. в Българския културен институт в Берлин ще бъде показан филмът "Последният спектакъл" и и ще бъде представена книгата "Татяна Лолова от А до Я". Събитието е в рамките на Национална програма "Татяна Лолова на 90 години"...

публикувано на 08.05.24 в 07:10
Снимка: НБУ „Св. св. Кирил и Методий“- Атина

Международен форум "Пътят на светлината" в Атина акцентира на приноса на съпокровителите на Европа Св.св. Кирил и Методий

На 11 май – денят, в който православната църква почита Светите равноапостоли Кирил и Методий, в Атина ще се проведе Международен научен форум "Пътят на светлината“. Събитието е посветено на делото на светите братя и техните ученици и ролята на..

публикувано на 07.05.24 в 12:35
Сцена от „Радикални мажоретки“

Международният фестивал “Антистатик” примамва аудиторията с “Повече от един танц”

Седемнайсетото издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс “Антистатик”, което се открива днес в София, ще премине под мотото “Повече от един танц”. В образователната програма на фестивала е предвидена серия от лекции в Гьоте..

публикувано на 07.05.24 в 07:00