Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български режисьор и продуцент в Лос Анжелис представи своя филм пред Американската филмова академия

Снимка: Фейсбук/Генерално консулство на България в Лос Анжелис

Членовете на филмовата академия в САЩ гледаха филма „Límite” на българския режисьор Георги Николас. Прожекцията се осъществи в рамките на кампанията на лентата за наградите „Оскар”, съобщи Генералното консулство на България в Лос Анджелис във Фейсбук. На събитието присъства и генералният консул на България в Лос Анджелис Бойко Христов, който пожела успех на режисьора и неговия филм. Николас е и автор на сценария.


„Филмът “Límite” на талантливия режисьор Георги Николас разказва завладяващ разказ, вдъхновен от истински събития. Историята на филма е за „16-годишния Мануел, който живее в Тихуана, Мексико с дядо си, докато майка му работи в САЩ. Когато среща момиче, той вижда възможност да отстоява своята независимост, но има нещо, което не знае за нея и то ще го тласне до краен предел“, описва сюжета платформата IMBD. Съпродуцент е съпругата на режисьора актрисата Елица Бонева. Музиката е на Пенка Кунева. 



Снимки: Facebook/Генерално консулство на България в Лос Анджелис


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Албанският писател Григор Бануши се среща с българската публика

Албанският писател Григор Бануши пристига в България за премиерата на новия си роман "Недовършена симфония" (изд. Изида). Преводът на български език направен от преводача Екатерина Търпоманова, преподавател в Софийкия университет, а допреди години и..

публикувано на 16.04.24 в 16:14

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич. Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския..

публикувано на 12.04.24 в 15:37