Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба в парламента представя Босилеград в цветове

4
Снимка: БТА

“Босилеград в цветове” е името на изложбата, която беше открита днес в Народното събрание. В нея са представени 40 картини на професионални художници от България, Сърбия, Северна Македония, Черна гора и Украйна, както и част от колекцията на сдружение “ГЛАС“-Босилеград. Събитието има благотворителна цел – подкрепа на бъдещите инициативи на българите от Западните покрайнини, а всички картини ще могат да бъдат закупени.

 Изложбата е организирана от ПП-ДБ, сдружение “ГЛАС“ и Студентското читалище “Св. Климент Охридски 1997” в София и ще бъде на разположение до 29 ноември т.г.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

С вой на сирени отдаваме почит на Христо Ботев и загиналите за Отечеството

В 12,00 ч. в продължение на две минути в цялата страна днес ще прозвучи сигналът за въздушна опасност като знак за всенародна почит към паметта на поета революционер Христо Ботев и на загиналите за свободата на България, съобщиха от МВР. По традиция,..

публикувано на 02.06.24 в 07:00

Народните представители заседават извънредно днес

Народното събрание ще заседава извънредно днес, съобщи на сайта си законодателният орган. В дневния ред на депутатите е включено обсъждане на проекторешение, което да задължи здравния министър да предприеме действия за сключване на Колективен трудов..

публикувано на 02.06.24 в 06:00

Слънчева и топла неделя, но с превалявания

В неделя ще бъде предимно слънчево, но следобед и вечерта на места главно в планинските и източните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Градушки се очакват в планинските райони на Западна и Централна България. Вятърът временно ще се..

публикувано на 01.06.24 в 18:30