Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима френски автори идват в София за "Нощта на четенето"

Снимка: facebook.com/InstitutFrancaisdeBulgarie

Четирима известни френски автори на криминални романи ще гостуват в България по повод тазгодишното издание на инициативата "Нощ на четенето" на Френския институт и издателство "Ентусиаст". 

В поредица от събития на 19 и 20 януари читателите ще могат да се срещнат и да разговарят с Мишел Бюси, Жером Лубри, Бернар Миние и Франк Тилие, съобщават от Френския институт. Четиримата писатели заемат първите места в класациите за най-четени автори на трилъри във Франция. Книгите им са превеждани на десетки езици.

„Нощ на четенето“ се проведе за първи път през 2017 г. във Франция, по инициатива на Министерството на културата в страната, а България се присъедини към инициативата през от 2023 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Център за съвременно изкуство и Библиотека - Бургас

Първият Черноморски международен литературен фестивал се опровежда в Бургас

Бургас става домакин на първия Черноморски международен литературен фестивал. От днес до 9 юни ще има четения и професионални срещи с участието на над 50 писатели, преводачи, издатели, литературни агенти от Турция, Грузия, Украйна, Румъния и..

публикувано на 06.06.24 в 08:50

Среща с обичаните български поети Маргарита Петкова и Добромир Банев в Берлин

  Маргарита Петкова и Добромир Банев ще гостуват днес, 6 юни, в Българския културен институт в Берлин. Техните книги ще бъдат представени от изкуствоведа Ирина Канушева.  “Единственият български поетичен тандем, който второ десетилетие държи..

публикувано на 06.06.24 в 07:15

Възпитаниците на театрална студия "Игра" жънат успехи в България и по света

На 7, 8 и 9 юни, в концертната зала на Дом на културата "Средец" в София, младите актьори от театрална студия "Игра" ще представят премиерата на спектакъла "Когато розите танцуват" по Валери Петров. През втората половина на месеца , от 17 до 22 юни,..

публикувано на 05.06.24 в 16:10