Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио България с номинации за наградите на БНР за журналистика

Снимка: Ани Петрова

На тържествена церемония на 25 януари – Деня на Българското национално радио, ще бъдат връчени ежегодните журналистически награди на медията. На сайта bnr.bg вече могат да се видят номинираните, сред които е и "Радио България".

Редакция "България" на главна редакция "Радио България" е номинирана за Голямата награда "Сирак Скитник" за значим принос в развитието на БНР заради работата на екипа за разпространението на българската култура зад граница.

За Награда за радиожурналистика – индивидуална награда за открояващо се присъствие, е номинирана Елена Каркаланова, отговорен редактор. Елена е един от тримата водещи на предаването "България днес", което в сбита форма представя най-важното от България, допълнено от съществени събития, свързани с живота на българските общности зад граница.

За Награда за радиопредаване, радио проект, музикален проект или мултимедиен проект на БНР е номиниран екип на главна редакция "Радио България" за рубриката "Радио България при българите в… Албания"

Поредицата "Радио България при българите в Албания“ информира с богат звуков, снимков и видео материал за живота на една общност, за която у нас не се знае много, и отправя послание към сънародниците ни в Албания, че не са забравени и че България не е безразлична към тях и тяхното бъдеще. Екип на Радио България се срещна на място с техни представители, посети техни дружества и образователни средища. В серия от репортажи и интервюта журналистите Костандина Бело и Красимир Мартинов хвърлят светлина върху живота на българите в Албания – от първите им поселения до ден днешен.
Нека да припомним, че през 2022 година дневният подкаст “България днес” на Радио България, който се излъчва на девет чужди езика, беше отличен с голямата награда за значим принос в развитието на Българското национално радио. 
Годишната награда “Сирак Скитник” на името на първия директор на Радио София се присъжда от 2001 г. за принос в развитието на БНР като обществена медия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Ден на очарованието на растенията в Биологическия факултет на СУ 

Международен Ден на очарованието на растенията ще се проведе днес в изложбената зала на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.  Студенти, преподаватели и изследователи под формата на разговори и демонстрации ще..

публикувано на 17.05.24 в 08:05

В петък и събота над страната ще се затопля, спират и валежите

В петък  минималните температури в страната ще са между 6° и 11°, в София 8°. Сутринта над Западна България ще има мъгли. През деня дъждовете ще са на малко места, а след обяд облачността ще се разкъсва до слънчево. Максималните температури ще са от 17°..

публикувано на 16.05.24 в 19:05