Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Петров сам пише текста на дебютната си песен "Рисувах те"

Снимка: YouTube

Едва 21-годишен, Александър Петров има разностранни интереси, които съчетават музика, поезия и… медицина. Съвсем малък показва певчески талант, който продължава да развива вече 18 години. Като певец е познат от телевизионния екран предимно заради участието си в сезон 9 на "Гласът на България", в който завършва на почетното трето място. Освен това Александър пише поезия – още на 14-годишна възраст има издадена дебютна книга със заглавие "Следобедна усмивка". През 2021-а е Лауреат на Фондация "Димитър Бербатов" в област Изкуство във връзка с постиженията си в направление поп пеене и поезия. А в момента е студент по медицина в трети курс в Медицински университет – Варна. Възприема всички тези занимания като изкуство и е убеден, че не само не си пречат, а дори се допълват, защото и трите създават и подкрепят живота. Избира сам да напише текста за дебютната си песен:

"Аз съм на мнение, че за да можеш максимално автентично да предадеш дадена история, трябва да имаш поне малко парченце от себе си – и не е достатъчен вокалът. Защото, честно казано, беше ми предложен текст за тази песен, но не го усетих като свой и си казах – кой би бил по-способен да разкаже моята лична история от мен самия?!"

Песента е специална, защото болката, която прозира между редовете на текста, е лично преживяна от изпълнителя. Той се стреми да очертае кръговрата на любовта между двама влюбени, неуспели да вплетат душите си в точния момент.

Александър Петров не пише поезията си в рими – по-скоро залага на белия стих, което държи да се очертае като негова запазена марка и в музиката, която създава. И макар текстът на "Рисувах те" да не е в рими, лесно се запомня и има своята пулсация.

Музиката и аранжиментът на песента са на Димитър Атанасов, познат от дуета Димитър и Христо.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05