Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българинът Крум Родригес с номинация за награда от Американското дружество на кинооператорите

Крум Родригес
Снимка: личен архив

Американското общество на операторите (ASC) обяви своите номинации за 2024 година и сред избраните е и българският кинооператор Крум Родригес /Krum Rodriguez/, съобщава програма Христо Ботев на БНР. Номинацията е за игралния филм "Гражданинът светец" (Citizen Saint) за наградата Spotlight. Сред конкуренцията на Крум Родригес са Ерик Бранко за филма "Story Ave" и Уоруик Торнтън за "The New Boy". 
Родригес е роден в София през 1977 г. Майка му е българка, а баща му е колумбиец. Учи фотография във Френската академия на изображението /Academia Francesa de la Imagen/ в Богота(Колумбия), а след това се дипломира като магистър по операторско майсторство в НАТФИЗ в класа на големия оператор проф. Венец Димитров.
Победителите в различните категории ще бъдат обявени на 38-ата церемония по връчване на наградите на ASC, която ще се проведе на 3 март 2024 година в Бевърли Хилс, Калифорния.
Интервю с оператора Крум Родригес чуйте ТУК.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мел Гибсън и Христо Живков

Българският актьор Христо Живков ще присъства в продължението на "Страстите Христови", макар и дигитално

Точно 20 години след излизането на изключително популярния филм по библейски мотиви  "Страстите Христови", неговият режисьор – Мел Гибсън ще снима продължение. Това съобщи официално самата компания на холивудската звезда и продукцията вече е в..

публикувано на 05.05.24 в 10:20
Георги Господинов

Георги Господинов се среща с българите в Швейцария

На 2 май писателят Георги Господинов ще се срещне със сънародниците ни в Швейцария. Това съобщават във Фейсбук от Българо-швейцарската асоциация за култура, традиции и просвета "Канатица". Срещата ще се проведе от 19:00 часа местно време в швейцарския..

публикувано на 02.05.24 в 05:35

Фотографът Валерий Пощаров за силата да се хванем за ръка

"В свят, който все повече се разединява, хващането за ръце се превръща в тиха молитва - начин да се съберем отново". Така започва описанието на проекта "Баща и син" на фотографа Валери Пощаров на сайта на Световната фотографска организация. На..

публикувано на 29.04.24 в 13:10