Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българинът Крум Родригес с номинация за награда от Американското дружество на кинооператорите

Крум Родригес
Снимка: личен архив

Американското общество на операторите (ASC) обяви своите номинации за 2024 година и сред избраните е и българският кинооператор Крум Родригес /Krum Rodriguez/, съобщава програма Христо Ботев на БНР. Номинацията е за игралния филм "Гражданинът светец" (Citizen Saint) за наградата Spotlight. Сред конкуренцията на Крум Родригес са Ерик Бранко за филма "Story Ave" и Уоруик Торнтън за "The New Boy". 
Родригес е роден в София през 1977 г. Майка му е българка, а баща му е колумбиец. Учи фотография във Френската академия на изображението /Academia Francesa de la Imagen/ в Богота(Колумбия), а след това се дипломира като магистър по операторско майсторство в НАТФИЗ в класа на големия оператор проф. Венец Димитров.
Победителите в различните категории ще бъдат обявени на 38-ата церемония по връчване на наградите на ASC, която ще се проведе на 3 март 2024 година в Бевърли Хилс, Калифорния.
Интервю с оператора Крум Родригес чуйте ТУК.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мария Бакалова (в средата) и Кейт Бланшет (втората отляво) са сред новите членове на Европейската филмова академия

17 българи попълниха състава на Европейската филмова академия

Европейската филмова академия (ЕФА) прие като членове нови 709 кино професионалисти. Сред тях са актьорите Мария Бакалова и Бойко Кръстанов и още 15 български кинодейци. Членството им в ЕФА означава, че те имат правото да гласуват за Европейските..

публикувано на 10.05.24 в 14:29
Татяна Лолова

Берлинска среща в памет на голямата Татяна Лолова

Тази вечер от 19.00 ч. в Българския културен институт в Берлин ще бъде показан филмът "Последният спектакъл" и и ще бъде представена книгата "Татяна Лолова от А до Я". Събитието е в рамките на Национална програма "Татяна Лолова на 90 години"...

публикувано на 08.05.24 в 07:10
Снимка: НБУ „Св. св. Кирил и Методий“- Атина

Международен форум "Пътят на светлината" в Атина акцентира на приноса на съпокровителите на Европа Св.св. Кирил и Методий

На 11 май – денят, в който православната църква почита Светите равноапостоли Кирил и Методий, в Атина ще се проведе Международен научен форум "Пътят на светлината“. Събитието е посветено на делото на светите братя и техните ученици и ролята на..

публикувано на 07.05.24 в 12:35