Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българинът Крум Родригес с номинация за награда от Американското дружество на кинооператорите

Крум Родригес
Снимка: личен архив

Американското общество на операторите (ASC) обяви своите номинации за 2024 година и сред избраните е и българският кинооператор Крум Родригес /Krum Rodriguez/, съобщава програма Христо Ботев на БНР. Номинацията е за игралния филм "Гражданинът светец" (Citizen Saint) за наградата Spotlight. Сред конкуренцията на Крум Родригес са Ерик Бранко за филма "Story Ave" и Уоруик Торнтън за "The New Boy". 
Родригес е роден в София през 1977 г. Майка му е българка, а баща му е колумбиец. Учи фотография във Френската академия на изображението /Academia Francesa de la Imagen/ в Богота(Колумбия), а след това се дипломира като магистър по операторско майсторство в НАТФИЗ в класа на големия оператор проф. Венец Димитров.
Победителите в различните категории ще бъдат обявени на 38-ата церемония по връчване на наградите на ASC, която ще се проведе на 3 март 2024 година в Бевърли Хилс, Калифорния.
Интервю с оператора Крум Родригес чуйте ТУК.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич. Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския..

публикувано на 12.04.24 в 15:37

Зеленият път на културата

Повече от 30 артисти и експерти от сферата на изпълнителските изкуства и екологията от няколко държави от Централна и Югоизточна Европа - Босна и Херцеговина, България, Полша, Унгария, Северна Македония, Сърбия, Хърватия и Черна гора - пристигнаха в..

публикувано на 10.04.24 в 15:20