Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България за първи път ще има щанд на Панаира на книгата в Лондон

Снимка: londonbookfair.co.uk

За първи път България ще участва с щанд на Лондонския панаир на книгата, който ще се проведе от 12 до 14 март тази година. Това съобщават от Българския културен институт Лондон.

На щанда (№ 2С20) от 20 кв. м. са планирани представяне на носителите на Booker за книгата "Времеубежище" Георги Господинов (автор) и Анджела Родел (преводач), и на английското издание на книгата "Случаят Джем" на Вера Мутафчиева, преведена от Анджела Родел и английското издателство Sandorf Passage.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Албанският писател Григор Бануши се среща с българската публика

Албанският писател Григор Бануши пристига в България за премиерата на новия си роман "Недовършена симфония" (изд. Изида). Преводът на български език направен от преводача Екатерина Търпоманова, преподавател в Софийкия университет, а допреди години и..

публикувано на 16.04.24 в 16:14

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич. Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския..

публикувано на 12.04.24 в 15:37