Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България за първи път ще има щанд на Панаира на книгата в Лондон

Снимка: londonbookfair.co.uk

За първи път България ще участва с щанд на Лондонския панаир на книгата, който ще се проведе от 12 до 14 март тази година. Това съобщават от Българския културен институт Лондон.

На щанда (№ 2С20) от 20 кв. м. са планирани представяне на носителите на Booker за книгата "Времеубежище" Георги Господинов (автор) и Анджела Родел (преводач), и на английското издание на книгата "Случаят Джем" на Вера Мутафчиева, преведена от Анджела Родел и английското издателство Sandorf Passage.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българска изложба за концлагера в Белене гостува във Вашингтон

Българската интерактивна изложба "Белене – смели истории от първо лице" гостува до 14 юни в Музея на жертвите на комунизма във Вашингтон. Тя е част от проекта "Истории от Белене" на фондация "Софийска платформа", осъществен с помощта на фондация..

публикувано на 12.06.24 в 11:52

Елена Алексиева представя в Берлин последния си роман "Вулкан"

Днес (12 юни) в Берлин (Nehringstraße 26, 14059 Berlin), местната българска общност, както и немските почитатели на българската култура, ще могат да се срещнат с писателката Елена Алексиева. Срещата от 19.00 ч., организирана от българското..

публикувано на 12.06.24 в 08:33

Предлагат спектакъла "Хага" на Галин Стоев за европейска награда

Немският театрален журналист Дитер Топ предложи спектакъла "Хага" на Галин Стоев за награждаване от Културен форум Европа за постижения в сферата на културата. Това съобщават от екипа на Международния театрален фестивал "Варненско лято". Пиесата бе..

публикувано на 07.06.24 в 15:16