Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Земеделци излизат от утре с тежка техника в цялата страна

Снимка: НАЗ

Българската аграрна камара реши утре да започне протести в цялата страна, научи БНР. Земеделците прибягват до крайната мярка въпреки обещаната финансова подкрепа от правителството. Така те ще излязат с тежка техника в 85 точки в цялата страна с готовност да блокират пътища и гранични пунктове. Очаква се по-късно днес позицията на организациите в камарата да бъде публично оповестена.

Националната асоциация на зърнопроизводителите също обявява безсрочни протестни действия от утре, тъй като определя предложението на държавата за "незадоволително и неприемливо".

Държавата предлага на заетите в бранша за първите 3 хил. декара площ по 10 лв. допълнително на декар веднага и по още 10 лв. до септември, а за останалите площи - по 5 лв. на декар сега и по още 5 лв. до септември. За производителите на месо, мляко, яйца, плодове и зеленчуци са предвидени общо 150 млн. лв. допълнителна подкрепа заради по-евтиния внос от страни извън ЕС и повишените разходи на фермерите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български ученици се завърнаха с 6 медала от Балканиада по математика

Националният отбор на България по математика се представи отлично в Балканската олимпиада за 15-годишни. 6 български ученици се завърнаха с 6 медала от надпреварата в Анталия проведена между 25 и 30 юни, съобщи Министерството на образованието...

публикувано на 01.07.24 в 16:44

30 години от футболното лято, в което Господ беше българин

Вижте също: Винаги има надежда българският футбол да се оттласне от дъното Снимки: mainatown.bg, futbol94.com, архив

публикувано на 01.07.24 в 06:15

Патриарх Даниил: Приемам кръста на патриаршеското служение, което ми се възлага днес

Завърши интронизацията на новоизбрания български патриарх – видинският митрополит Даниил. Новият духовен баща беше посрещнат в катедралата “Св. Александър Невски” от миряните с възгласи “Достоен” и аплодисменти. “ Със съзнание за собствено недостойнство..

публикувано на 30.06.24 в 17:36