Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Земеделци излизат от утре с тежка техника в цялата страна

Снимка: НАЗ

Българската аграрна камара реши утре да започне протести в цялата страна, научи БНР. Земеделците прибягват до крайната мярка въпреки обещаната финансова подкрепа от правителството. Така те ще излязат с тежка техника в 85 точки в цялата страна с готовност да блокират пътища и гранични пунктове. Очаква се по-късно днес позицията на организациите в камарата да бъде публично оповестена.

Националната асоциация на зърнопроизводителите също обявява безсрочни протестни действия от утре, тъй като определя предложението на държавата за "незадоволително и неприемливо".

Държавата предлага на заетите в бранша за първите 3 хил. декара площ по 10 лв. допълнително на декар веднага и по още 10 лв. до септември, а за останалите площи - по 5 лв. на декар сега и по още 5 лв. до септември. За производителите на месо, мляко, яйца, плодове и зеленчуци са предвидени общо 150 млн. лв. допълнителна подкрепа заради по-евтиния внос от страни извън ЕС и повишените разходи на фермерите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28