Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболните национали изтеглиха добър жребий в турнира Лига на Нациите

Национален отбор на България
Снимка: БТА

След изтегления жребий в Париж българският национален отбор по футбол влезе в група С-3 на турнира на УЕФА Лига на Нациите. В нея са още отборите на Люксембург, Северна Ирландия и Беларус.

Българите успяха да избегнат съперници като Швеция и Румъния от първа урна и Словакия от трета урна. Така те имат напълно реални шансове да заемат едно от първите две места в своята група. Мачовете ще се играят през септември и ноември в 6 кръга с разменено гостуване всеки срещу всеки. Напред продължава директно победителят във всяка група, а вторите ще играе баражи.

Селекционерът на българските национали Илиан Илиев заяви, че има две задачи през 2024 г. През пролетта в четирите предстоящи мача да изгради стил на тима, а после да опитат да спечелят в група С-3 от турнира Лига на Нациите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Съавтор на една 16-те статии с участие на INSAIT е единайсетокласничката Рени Паскалева от ПЧМГ, участник в лятната изследователска програма на INSAIT за ученици.

Българският INSAIT изпреварва Кеймбридж на знаков форум за изкуствен интелект

Институтът за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) към Софийския университет е с повече статии на Computer Vision and Pattern Recognition Conference (CVPR’24) от знакови западни университети. Конференцията, която тази..

публикувано на 21.06.24 в 16:55

Първият летен ден - горещ, с предупреждение за опасно високи температури

В петък, 21 юни, ще продължи горещата вълна и слънчевото време. В източната половина на страната ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, в западната ще е почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в Източна България -..

публикувано на 20.06.24 в 19:35
Тримата митрополити, от които ще бъде избран Българският патриарх (от ляво надясно): Гавриил Ловчански, Григорий Врачански и Даниил Видински.

Светият синод излъчи тримата кандидати за Български патриарх

След дълго заседание, продължило няколко часа, Светият синод излъчи тримата митрополити, измежду които трябва да бъде избран новият Български патриарх. Това са Ловчанският митрополит Гавриил, Врачанският митрополит Григорий и Видинският митрополит Даниил...

публикувано на 20.06.24 в 18:15