Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фани Менделсон и Клара Шуман на "Българските концертни вечери в Ню Йорк"

Снимка: Генерално консулство на България в Ню Йорк

Концерт от инициативата "Български концертни вечери в Ню Йорк" ще се състои тази вечер от 18.30 ч. в Генералното консулство на страната ни в Ню Йорк.

В рамките на събитието ще се изявят Стани Димитрова - цигулка, Чие-фан Иу - виола, Адриан Дауров – виолончело, и Нана Ши – пиано. Те ще изпълнят произведения на Фани Менделсон, Клара Шуман и Мелани Бонис.

Инициативата "Български концертни вечери в Ню Йорк" представя класическа и съвременна камерна музика в изпълнение на наши и международни творци. От създаването ѝ през есента на 2005 г. концертите се осъществяват с помощта на доброволци музиканти от България и повечето от тях са безплатни.

Тук ще припомним, че една от основателките на инициативата "Български концертни вечери в Ню Йорк" - пианистката Лора Чекоратова, наскоро беше отличена за принос съм българската общност отвъд Океана. Номинацията направи Генералното консулство на България в Ню Йорк, а отличието ѝ беше връчено по време на събитие на Асоциацията на чуждестранните консули в Ню Йорк по повод 8 март.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Деляна Лазарова дирижира оркестър на Румънското национално радио

Българката Деляна Лазарова – един от най-известните млади диригенти в света, изнесе концерт с Камерния оркестър на Румънското национално радио и с пианистката Александра Силоча. Това се случи в концертната зала на радиото в Букурещ. “За втори път идвам в..

публикувано на 04.04.24 в 09:08

"Обезумели"

Група P.I.F. продължава да издава нови песни след загубата на своя фронтмен и основен автор на музика – непрежалимия Димо Стоянов, с които следва неговата концепция за звученето на групата. Така е и с песента "Обезумели" – Димо създава музиката по..

публикувано на 02.04.24 в 10:15

Вокална студия "Дъга" празнува 30 години с концерт

Вокална студия "Дъга" ще изнесе празничен концерт на 30 март  (в Joy Station, Студентски град), посветен на три кръгли годишнини – 30 години от създаването на формацията, 40 години творческа дейност на Снежана Полихронова – Кърнолски и 50 години Дом..

публикувано на 29.03.24 в 10:15