Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба представя 20-годишната история на България в НАТО

Снимка: militarymuseum.bg

Изложба, отбелязваща двадесетата годишнина от членството на Република България в НАТО, ще бъде открита на 28 март в Националния военноисторически музей в София.

Експозицията е озаглавена "Българската армия – 20 години част от НАТО" и включва оригинални артефакти като знамена на българските контингенти от мисии зад граница, униформи, оръжие, лични вещи на участници в мисии, карти, знаци, документални свидетелства.

Изложбата разказва и за Българската национална доброволческа рота № 4093 в рамките на НАТО, сформирана през 1951 г. от български политически емигранти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Очакват се значими валежи в 10 области в Западна България

В четвъртък, 9 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 14°, в София 12°. През деня ще е облачно и дъждовно. По-значителни валежи се очакват на запад. Максималните температури през деня ще се понижават и ще са от 16 до 21°, в..

публикувано на 08.05.24 в 20:05

Главчев пред западните посланици: Амбицията ни е през 2025 г. да въведем еврото

На среща с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария служебният премиер Димитър Главчев заяви, че основната задача на оглавяваното от него правителство е провеждането на свободни и честни избори. Но..

публикувано на 08.05.24 в 16:21

Български студенти с 1-во място на най-голямото състезание по международно частно право

В конкуренцията на над 35 отбора от цял свят, тимът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" завоюва първо място на най-голямото състезание по международно частно право – "Pax Moot Court", провело се в периода 24-26 април 2024 г. в Любляна,..

публикувано на 08.05.24 в 16:14