Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекордно количество хероин задържаха на ГКПП “Капитан Андреево”

Снимка: customs.bg

Близо 403 кг хероин на стойност над 16,7 млн. лв. беше открит на ГКПП “Капитан Андреево”. “Заловеното количество е рекордно за последните пет години”, заяви на брифинг служебният вътрешен министър Калин Стоянов.

Наркотикът е бил разпределен в 156 спални матраци в камион, управляван от турски гражданин.

Според министъра по случая не е постъпила информация от партньорски служби и е работено основно на принципа анализ на риска. “Предстоят действия изцяло по линия на международното сътрудничество и са активирани всички канали за получаване на информация от страните, през които е минал камионът”, каза още Калин Стоянов.

Шефката на Агенция "Митници" е задържана за 72 часа

Акцията идва месец, след като на кораб в пристанище “Бургас” бяха открити 170 кг кокаин – най-голямата подобна пратка, осуетена там. Операцията беше оповестена от вече бившия директор на Агенция “Митници” Петя Банкова, която седмица по-късно беше арестувана за участие в организирана престъпна група.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Костенурка на разходка в Осоговската планина

Отбелязваме Световния ден на костенурката

На 23 май отбелязваме Световния ден на костенурката – най-застрашената група гръбначни животни на земята. В България живеят само два от общо 58 вида сухоземни костенурки . Те са защитени от Закона за биологичното разнообразие и търговията с тях,..

публикувано на 23.05.24 в 12:59

За какво служи и кой се нуждае от Виза тип А?

В серия от материали ще ви разкажем за визите, които са необходими за престой и транзит през България , както и гражданите на кои страни се нуждаят от тях. Както е известно, от 31 март 2024 г. България е част от Шенгенското пространство по въздух и..

публикувано на 23.05.24 в 09:45

Националната библиотека посреща патронния си празник с визуален разказ за буквите

Прожекция на 3D мапинг, част от проекта "Скритите букви", ще украси фасадата на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" на 23 май. Събитието е посветено на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и..

публикувано на 23.05.24 в 06:35