Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският хор “Бяла роза“ ще се представи на великденски концерт в Пескара

Снимка: Хор "Бяла роза" / фейсбук

Българският хор “Бяла роза“ в град Пескара ще участва във великденски концерт, който ще се състои в неделя, 21 април, от 16,30 ч. местно време в църквата Adorazione в италианския град.

Директорът проф. Елена Димитрова и всички хористи имат удоволствието да ви поканят на концерта, посветен на православния Великден. Входът е свободен”, написаха участниците в събитието на фейсбук страницата си.

Хор “Бяла роза“ е част от българо-италианската организация “Българи в Абруцо” в Пескара с ръководител Надежда Славова. В началото в музикалната формация участват майки на децата от тамошното училище “БулгаринА”, а по-късно към тях се присъединяват и ученици.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Долината на розите и българската красота в Роке Саенс Пеня, Аржентина

България се включи на традиционното за 1 май Дефиле на ретро автомобили в Президенсия Роке Саенс Пеня, провинция Чако, в далечна Аржентина, когато се отбелязва годишнината от създаването на селището. На дефилето се представят различните местни етнически..

публикувано на 03.05.24 в 10:29

Български роман на Панаира на книгата в Буенос Айрес

На провеждащия се в момента Панаир на книгата в Буенос Айрес – едно от най-авторитетните изложения на печатни произведения в Южна Америка, ще бъде представен философският роман "Преди сътворението" на писателя Христо Славов. За това съобщава..

публикувано на 03.05.24 в 08:45

Българчета от Балканите търсят най-здравото писано яйце в Босилеград

Символът на Великден – боядисаното в червено и всякакви други цветове яйце, отдавна се е превърнал и в символ на Босилеград. Сръбското градче, само на хвърлей място от границата, е населено предимно от етнически българи, които от повече от 30 години..

публикувано на 02.05.24 в 05:10