Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков:

Голяма грешка беше влизането в съвместно управление с ГЕРБ-СДС

Кирил Петков
Снимка: БТА

Съпредседателят на “Продължаваме промяната – Демократична България” Кирил Петков определи като “голяма грешка” влизането в съвместно управление с ГЕРБ-СДС. “Ние не осъзнавахме колко зависим е Борисов от Пеевски”, заяви той пред БНР.

Целта пред ПП-ДБ е да освети тази зависимост на лидера на ГЕРБ от съпредседателя на ДПС и факта, че Бойко Борисов не може да взема сам решения, каза още Кирил Петков. По думите му, коалицията, която представлява, ще седне на масата за преговори след изборите, само ако тази зависимост бъде скъсана.

Кирил Петков отрече да е покровителствал контрабанден канал в митниците, както и с Лена Бориславова (началник на неговия политически кабинет 2021-2022) като членове на НПО да са фалшифицирали документи относно морски плажове. “Явно не могат да ни оборят на реалните идеи как България да изглежда и искат да ни набутат в калта. ДАНС е бухалката. Хубавото, е че плажовете Корал, Карадере и Иракли са запазени заедно с 500 м ивица зад тях”, коментира той.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Силна буря и едра градушка доведоха до бедствено положение в няколко български общини

След снощната буря, придружена с градушка и силен вятър, няколко общини в страната понесоха сериозни щети и обявиха бедствено положение.  За кошмарна гледка, невиждана досега опустошителна буря, апокалипсис с изпокъсани електрически проводници,..

публикувано на 14.06.24 в 11:07

Жълт и оранжев код за опасни валежи в 19 области на Централна и Източна България

В петък,14 юни, през страната с умерени ветрове ще премине студен атмосферен фронт. На много места ще има кратки, но интензивни валежи с гръмотевици. В Югоизточна България има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 17 и 21°,..

публикувано на 13.06.24 в 19:40
Градушката в Габровско

Градушки и бури удариха Централна и Източна България

В Ловешко продължават огледите на щетите от бурятя, придружена с градушка, която на 12 юни в 19 ч. наводни улици, унищожи реколта и прекъсна тока на много места. Само за около 20 минути над Ловеч се изляха 25 литра дъжд на кв. м. и градушка ...

публикувано на 13.06.24 в 09:16