Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калейн и Николова с второ и трето място в квалификациите на Европейската купа в Баку

Боряна Калейн
Снимка: БТА

Боряна Калейн завърши на второ място, а Стилияна Николова е трета в квалификациите на Европейската купа по художествена гимнастика в Баку. Най-много точки събра италианката София Рафаели.

Състезанието се провежда за първи път в историята на този спорт и при необичаен регламент. Топ 16 и максимум по две гимнастички от страна от пресявките се класират за първите “Крос битки”. Дали българките ще се срещнат в пряк двубой, ще стане ясно днес.

Нашите гимнастички извоюваха и четири финала от възможни четири на отделните уреди. Боряна Калейн ще играе с обръч, топка и лента, а Стилияна Николова – с бухалки.

Българският ансамбъл зае четвъртото място в многобоя след сериозни грешки в съчетанието си с три ленти и две топки. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева обаче ще участват утре и на двата финала.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът и лидерът на ДПС честитиха на мюсюлманите Курбан Байрам

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по случай празника Курбан Байрам. В пожеланията си той подчертава, че духовното възвисяване, смирението и опрощението вървят ръка за ръка с добротата и състраданието и укрепват..

публикувано на 16.06.24 в 09:56

Съвместни екипи на български и румънски полицаи ще следят за безопасността в Силистра и Кълъраш

На 16 юни започват работа съвместните екипи на български и румънски пътни полицаи, които за поредна година ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през летния сезон, съобщиха от МВР.  Съвместната контролна..

публикувано на 16.06.24 в 06:15

Слънчева неделя над по-голямата територия от страната

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево, след обяд над планините и планинските райони с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Максималните температури ще са..

публикувано на 15.06.24 в 19:05