Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима полицаи пострадаха по време на футболния мач ЦСКА-София – ЦСКА 1948

Снимка: БТА

Трима полицаи са пострадали на снощния плейофен двубой за класиране в Лигата на конференциите между ЦСКА-София и ЦСКА 1948 на стадион “Васил Левски” в София, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов. Двама от тях са получили медицинска помощ и са се върнали на мястото на инцидента, а третият е с три шева в областта на коляното.

Мачът беше прекъснат в 88-ата минута заради нахлуването на стотина фенове на ЦСКА-София на терена. След намесата на полицията срещата беше доиграна същата вечер.

Задържани са петима души и е образувано досъдебно производство. “В момента колегите работят както по линия на футболното хулиганство, така и оперативни работници, които ще изяснят цялата ситуация и ще подведем лицата под отговорност”, заяви министърът.

Калин Стоянов каза още, че МВР е имало ангажимент към гостуващата публика, а домакините е трябвало да осигурят охраната на събитието. Когато обаче полицаите виждат, че стюардите и охранителната фирма не могат да се справят, се намесват и благодарение на реакцията им ситуацията е овладяна бързо и няма тежко пострадали.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Виктория Томова ще играе на четвъртфинал в Бад Хомбург

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова достигна до четвъртфиналите на турнира на трева WTA 500 в Бад Хомбург. Тя извоюва трета поредна победа в германския град – една в квалификациите и две в основната схема. Виктория Томова..

публикувано на 26.06.24 в 08:51

Злато за Тихомир Иванов в скока на височина в Германия

Тихомир Иванов спечели надпреварата на скок височина при мъжете на турнира "Зинер Хохшпрунгмийтинг" в Зин (Германия). 29-годишният български шампион в тази дисциплина заслужи първото място с 2,21 метра, които преодоля от втория опит. Втори..

публикувано на 24.06.24 в 17:19

Виктория Томова се класира за втория кръг на турнира на трева в Бад Хомбург

Виктория Томова започна с победа участието си в тенис турнира на трева в Бад Хомбург, Германия, с награден фонд над 802 хил. евро. Преминалата през квалификациите българка се наложи с 6:1, 6:3 над участващата с “уайлд кард” представителка..

публикувано на 24.06.24 в 08:56