Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проекти на българите в Молдова ще бъдат подпомогнати финансово от България

Срокът за кандидатстване е 19 юни

Снимка: Facebook / BGEmbassyChisinau

Министерство на външните работи на България чрез посолството на страната ни в Молдова обяви процедура за приемане и подбор на предложения за проекти, които ще бъдат изпълнявани с безвъзмездна финансова помощ в рамките на Програма за подкрепа на организации на българската общност в Република Молдова през 2024 г. Целта на програмата е да бъде запазен и развиван българският дух сред диаспората ни в Молдова и да бъде популяризирана българската култура.

В Програмата могат да участват организации на българската общност в Република Молдова, регистрирани съгласно местното законодателство. Максималната стойност на един проект не може да надхвърля 50 000 лева.

Кандидатстването става чрез попълване на типови формуляри, които бенефициерите могат да изискат по електронен път на press_edu_cult@mtc.md.

Всички графи на формуляра следва да бъдат попълнени на български език. Крайният срок за набиране на проектните предложения е 19 юни 2024 г. Повече информация може да се намери на Фейсбук страницата на посолството ни в Кишинев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дора Николова Битау

Още една неразказана история оживя благодарение на българчета в Италия

Картините на българската художничка Дора Николова Битау и Национална програма "Неразказаните истории на българите" станаха повод на бял свят да се появи "един нежен, носталгичен, жизнеутвърждаващ документален филм за необходимостта да търсиш и..

публикувано на 22.06.24 в 10:05
„Уроците на Блага“ на Стефан Командарев

Елегантен букет от български филми показва фестивал в Рим

От днес до 23 юни Рим ще бъде завладян от българско кино. За 17-та поредна година едно от знаковите места на италианската столица – Дома на киното (Casa del cinema) във Вила Боргезе е домакин на "Фестивал на българското кино". Организиран от..

публикувано на 21.06.24 в 16:15
Заключителна дискусия на 19-ата Световна среща на българските медии - в гр.Измаил

Институт по българистика ще бъде открит в Хуманитарния университет на град Измаил

Държавният хуманитарен университет в украинския град Измаил подготвя откриването на Институт по българистика – това съобщи ректорът проф. д-р Ярослав Кичук. По думите му, университетската общност отделя голямо внимание за развитието на етническата..

публикувано на 21.06.24 в 12:38