Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 19 септември 2024 г.

В "България днес" на 19 септември ви запознаваме с конкурса "Екообщина" –инициатива на френското посолство в България и Френския култ институт, която се стреми да открои добрите, устойчиви практики в градска среда. За него и за различни екологични решения ни разказва Йоан Терио, аташе по институционално сътрудничество във Френския институт. След това поглеждаме по малко по-различен начин към един от акцентите в конкурса – градската мобилност. Предлагаме ви любопитната история на столичните трамваи и тролейбуси след 1901 г., когато за първи път са открити шест трамвайни линии. Накрая ви срещаме с художничката Лилия Захаринова, която рисува приказни сюжети по електрическите табла. Водеща е Мария Стоева. Приятно слушане!

01:25 –  Актуалната информация от България и българските общности зад граница
05:40 – Времето
21:25 – Разходка в миналото на столичния градски транспорт

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

11 университета от 9 държави участват в "Живописна България. Интердисциплинарни диалози у дома"

Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна на "Дондуков" 2 с участниците в Третата международна пътуваща конференция "Живописна България. Интердисциплинарни диалози у дома". Проектът, който се провежда под патронажа на вицепрезидента, включва изследвания на..

публикувано на 19.09.24 в 11:49

Конкурсът "ЕкоОбщина" – екология в градска среда

На 17 септември, след няколкогодишно прекъсване по вина на Ковид, стартира петото издание на конкурса "ЕкоОбщина – устойчив град и общество", инициатива на посолството на Франция и на Френския институт в България. Конкурсът си поставя за цел да..

публикувано на 19.09.24 в 11:40
Росен Карадимов

Само парламентът може да извади "мъртвите души" от избирателните списъци

В правомощията само на Народното събрание е да извади от избирателните списъци така наречените "мъртви души", но 50-ият парламент няма време да го направи, заяви служебният министър на иновациите Росен Карадимов. Той проведе във Велико Търново среща с..

публикувано на 19.09.24 в 09:04