Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ансамбъл “БГ Фолк ритми” отпразнува 10-ия си рожден ден в Копенхаген

Снимка: Български ансамбъл „БГ Фолк ритми“

Българският ансамбъл “БГ Фолк ритми” отбеляза десетгодишнината от основаването си с празничен концерт в Копенхаген.

Ние в “БГ Фолк ритми” сме събрани от всички кътчета на България с любов и желание да танцуваме български народни танци. Живеем в две съседни страни – Дания и Швеция, и представляваме две танцови групи, обединени под едно име”, написаха в социалните мрежи ръководителите Николай и Пенка Стоянови.

В културната програма участваха деца от Българската православна църковна и културна община в Малмьо, Швеция, както и възпитаниците на Българския просветен център „Иван Вазов“ в датската столица. Гости от България бяха танцьорите от ансамбъла за автентичен фолклор “Овчарска песен” и хореографи от ансамбъл “Пирин” и ансамбъл “Китна Тракия”.

Ансамбълът е създаден през 2014 г. в Копенхаген, а две години по-късно открива свой клуб и в Малмьо. В момента в танцовите групи участват около 70 души, обединени от любовта си към българския фолклор.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Паметна плоча беше поставена на параклиса "Св. Иван Рилски" в унгарския град Печ

В южния унгарски град Печ беше открита паметна плоча на входа на българския параклис "Св. Иван Рилски", предаде БТА, позовавайки се на Светла Кьосева, главен редактор на българско-унгарското списание за култура и обществен живот "Хемус". Параклисът е..

публикувано на 22.09.24 в 16:25

В Бесарабия изработиха календар за 2025 г. с български носии

Българи в Бесарабия издадоха календар с български носии. Той е създаден от местния радетел на българщината, колекционер и изследовател на традициите на българите от Бесарабия Александър Полибза и фотографа Валери Гайдаржи, а модели са бесарабски..

публикувано на 22.09.24 в 15:30

Населеният предимно с етнически българи Цариброд в Сърбия отбелязва своя празник

С богата програма от събития населената предимно с етнически българи община Цариброд (Димитровград) в Сърбия отбелязва празника си, съобщи БТА. Сред гостите днес, когато православните християни почитат Рождество Богородично по стар стил, се очакват..

публикувано на 21.09.24 в 10:04