Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ансамбъл “БГ Фолк ритми” отпразнува 10-ия си рожден ден в Копенхаген

Снимка: Български ансамбъл „БГ Фолк ритми“

Българският ансамбъл “БГ Фолк ритми” отбеляза десетгодишнината от основаването си с празничен концерт в Копенхаген.

Ние в “БГ Фолк ритми” сме събрани от всички кътчета на България с любов и желание да танцуваме български народни танци. Живеем в две съседни страни – Дания и Швеция, и представляваме две танцови групи, обединени под едно име”, написаха в социалните мрежи ръководителите Николай и Пенка Стоянови.

В културната програма участваха деца от Българската православна църковна и културна община в Малмьо, Швеция, както и възпитаниците на Българския просветен център „Иван Вазов“ в датската столица. Гости от България бяха танцьорите от ансамбъла за автентичен фолклор “Овчарска песен” и хореографи от ансамбъл “Пирин” и ансамбъл “Китна Тракия”.

Ансамбълът е създаден през 2014 г. в Копенхаген, а две години по-късно открива свой клуб и в Малмьо. В момента в танцовите групи участват около 70 души, обединени от любовта си към българския фолклор.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Църквата „Свети Стефан“ - средището на българщината в истанбулския квартал „Фенер“

Подготвят 4-дневна екскурзия в България за българчета от Турция

В рамките на посещението си в Истанбул за участие в туристическия форум „България – открий и сподели“ министърът на туризма Евтим Милошев се срещна с Димитри Йотеф, председател на Фондацията на православните църкви на българската екзархия в Истанбул и с..

публикувано на 15.09.24 в 14:29

Български фолклор на етнофестивал "Единство чрез разнообразие" в Тараклия

Около пет хиляди участници се очаква да събере етнокултурният форум "Единство чрез разнообразие", чиито организатори са Районният съвет и "Българската община на район Тараклия" (БОРТ). Стратегически партньори са Министерството на културата на Молдова и..

публикувано на 14.09.24 в 07:15
Лисабонски университет

Курсове по български език предлага Лисабонският университет

Лисабонският университет предлага курсове по български език, отворени и за външни желаещи да изучават езика. Това съобщи Посолството на България в Португалия. Занятията започват на 19 септември 2024 година и продължават до май 2025 година. Те са..

публикувано на 11.09.24 в 15:06