Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оперният бас Славин Пеев празнува 20 години на сцената с концерт в София

Снимка: slavinpeev.de

На 5 октомври в камерна зала "България" в София Славин Пеев ще отбележи две десетилетия на сцената със знаменити арии от оперната класика. Заедно с него  пред публиката ще излезе пианистката и композитор Благовеста Константинова. В концерта ще звучат някои от най-ярките оперни арии от басовия репертоар, изпълнявани от Славин Пеев през изминалите 20 години. Сред тях са Ария на клеветата из операта "Севилският бръснар" на Росини, Ария на Фиеско из операта "Симоне Боканегра" на Верди и др. Публиката ще се наслади на произведения от  вечната оперна класика с музика от Белини, Доницети, Глинка, Росини, Чайковски, Мусоргски и много други. Специална част от концерта си Славин Пеев е посветил на знаменития български оперен артист – Борис Христов. Припомняме, че тази година се навършват 110 години от рождението на великия бас.

Като важен момент в своето образование, Светлин Пеев определя постъпването си в майсторски клас към Културния институт в Рим, който се провежда в дома на Борис Христов в италианската столица. Там Пеев е бил стипендиант на Фондация "Борис Христов", създадена, за да пази наследството на именития българин и да помага в подготовката на талантливи  артисти по пътя им към голямата сцена. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Максим Ялнъзов

"Без тебе няма любов"

"Без тебе няма любов" е най-новата песен на Максим Ялнъзов. Освен изпълнител, той е и автор на музиката, текста и аранжимента. "Без тебе няма любов" е посветена на музиката като най-хубавата и смислена част от живота на младия творец...

публикувано на 31.08.24 в 10:15

"Имам всичко"

Ева Бел и Емин, които са сценични партньори и пеят заедно по участия, наскоро записаха съвместната си песен "Имам всичко". Познаваме Емин Ал-Джунейд от участието му в Националния конкурс за забавна песен "Бургас и морето", когато преди две..

публикувано на 30.08.24 в 10:15
Ед Шийрън

Ед Шийрън ще пее за първи път пред българска публика

Британската поп звезда Ед Шийрън ще изнесе концерт в София на Националния стадион "Васил Левски" на 31 август като част от турнето си "+ - = ÷ x". Специален гост на турнето ще бъде Calum Scott. Родната ни звезда Михаела Филева е официалният..

публикувано на 29.08.24 в 17:35