Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 17 октомври 2024 г.

В "България днес" на 17 октомври разговаряме за фалшификатите с проф. Иля Прокопов, експерт в областта на фалшифицираните антични и средновековни артефакти. Повод е изложбата "Fake (f)or Real – Истина или лъжа. " на Дома на европейската история в Брюксел, която гостува на Етнографския музей в София. След това се гмурваме в науката на кубинска почва в съвременния контекст с различните му глобални заплахи и кризи и българо-кубинското научно сътрудничество. За този разговор към нас се присъединява Луис Веласкес Перес, специалист невролог, лекар, изследовател и настоящ председател на Кубинската академия на науките. Накрая се пренасяме в царството на птиците и говорим за наблюдаването им, доколкото. видовото богатство на птици в България превръща страната ни в притегателен център за любители орнитолози от цял свят. Водеща е Мария Стоева. Приятно слушане!

01:30 - Актуалната информация от България и българските общности зад граница

10:15 - Времето

15:50 – Фалшификати и подправяния – разговор с проф. Иля Прокопов

20:50 – Академиите на науките на Куба и България обединяват сили в решаването на глобални проблеми

45:20 – С богатството си на птици България привлича любители орнитолози от цял свят

59:50 – Песен на деня: Ирина Флорин – „По-близо“


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Екопътека ''Ждрелото на река Ерма''

Очаква ни есенно слънчево време, минималните температури ще падат

В петък , 18 октомври , ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Минималните температури ще бъдат между 2° и 3°, по Черноморието до 6°- 8°, в София – около 0°...

публикувано на 17.10.24 в 19:45
Милен Митев

СЕМ избра Милен Митев да е генерален директор на БНР за втори мандат

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Милен Митев за втори мандат като генерален директор на БНР. Своята подкрепа за него дадоха Галина Георгиева, Къдринка Къдринова и председателят на медийния регулатор Габриела Наплатанова. СЕМ изслуша..

публикувано на 17.10.24 в 12:01

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 22

В брой 22 на предаването слушайте : 20 години българско училище „Христо Ботев“ - Ню Йорк – разговор с дългогодишната преподавателка в него Елена Игън за равносметката от изминалото време, натрупания опит и бъдещите предизвикателства;..

публикувано на 17.10.24 в 12:00