Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Форум в Бургас обсъжда състоянието на Дунав и Черно море

Снимка: БТА, архив

Конференция на тема "От извора на Дунав до Черно море – здравословна вода и здравословен живот" ще се проведе в Бургаския свободен университет в черноморския град.



Участниците ще се фокусират върху иновативни и приросъобразни решения за опазването на двата водни басейна и общностите, които живеят в тяхна близост.



Сред ключовите дискусии са замърсяването от хранителни вещества, химикали и отпадъци и физическите промени в речните басейни и крайбрежните зони, както и начините за възстановяване на речните и морски екосистеми.

Бургаски свободен университет
Форумът се организира от Европейската комисия, Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Бургаски свободен университет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 15 октомври 2024 г.

В „България днес“ на 15 октомври се запознаваме с работата на Центъра за славянски езици и култури в Лисабонския университет, срещаме се с Мария Гусейнова от Азербайджан, която ни разказва за организирания от нея форум за представяне на азербайджанския..

публикувано на 15.10.24 в 19:00

В Одесос откриха изцяло запазена статуя от II - III век

Уникална статуя от римския период на Одесос, предварително датирана към края на II – първата половина на III век, е намерена при изкопни работи в района на жп гарата във Варна, съобщиха археолозите от РИМ-Варна. Статуята се намирала в зона с пясъчни..

публикувано на 15.10.24 в 18:36

България се представи на международно изложение в Лисабон като голф дестинация

Министерството на туризма представи България на международното туристическо изложение International Golf Travel Market/IGTM, което се провежда от 14 до 17 октомври 2024 г. в Лисабон. Това е най-голямото събитие в туристическата голф индустрия, което от..

публикувано на 15.10.24 в 16:59