Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Реформаторския блок искат анкетна комисия да провери връзките между службите за сигурност, МВР и икономически структури

Снимка: БГНЕС
От Реформаторския блок отхвърлиха твърденията на Лютви Местан, който каза, че се задава нова "коалиция на политическата безпринципност" между Реформаторския блок, Борисов и Първанов. Заместник-председателят на ДСБ Петър Москов каза по адрес на Местан, че не е той човекът, който да задава въпроси и да прави шегички:

Техните ченгесарски игри нас не ни интересуват. Единствено ясно е, че тези хора ги тресе паника и тя е основателна. Реформаторският блок е единствената политическа сила, която няма нищо общо нито с Първанов, нито с Орешарски, нито с Борисов. Както твърди Радан Кънев, ние сме "съвсем друга бира". Това изказване, както и повечето изказвания на г-н Местан, информация не носят, те са носители на красиви изрази. Тези хора все повече ще бъдат самотни, защото дори и част от БСП разбра, че има удобен момент да напуснат това убежище на задкулисието, наречено коалицията "Кой".

От Реформаторския блок поискаха временна парламентарна анкетна комисия да проверява връзките между службите за сигурност, ДАНС, МВР и икономически структури. Поводът е опит за натиск на полицията върху екип на телевизия "Arte", снимал репортаж за имоти на Делян Пеевски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.