Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът прие доклада от проверката на дейността на Филип Златанов

Снимка: БГНЕС

Парламентът прие доклада от проверката на дейността на Филип Златанов, бившия шеф на антикорупционната комисия. Миналата година прокуратурата оповести тефтерче, в което бяха споменати инициалите на водещи политици от ГЕРБ.

Докладът ще бъде изпратен на главния прокурор.

И в днешните дебати депутатите от БСП и ДПС припомниха част от изводите, които насочват вниманието към политическия натиск, упражняван през комисията по времето на ГЕРБ. Председателят на парламентарната комисия Кирил Добрев

Вие сте си мислили, че ще управлявате минимум 50 години. Ей сега разбирам защо това не е вашата тема. На вас съм ви казвал, вас ви е свързвал единствено и само икономически интерес и страх. Днес нямате нито едното, нито другото и затова групата ви лека-полека се разпадa. Благодаря. Временната парламентарна комисия

Според Мустафа Карадайъ от ДПС предложи да се създаде анкетна комисия за Цветан Цветанов и подслушването на журналисти и политици: 

За тези три години и половина се е случвало Фидосовщината, Цветановщината, Борисовщината, ГЕРБ-щината, по разни милиционерски методи, шантажи и технологии да се притискат партийно неудобните, местната власт и съдебната власт.

От ГЕРБ припомниха по време на дебатите, че управлението на антикорупционната комисия е било колективно и не само Филип Златанов носи отговорност. Цветан Цветанов обвини депутатите, че тенденциозно изнасят информацията и предложи серия от анкетни комисии:

Защо и до ден днешен не внасяте в дневния ред на Народното събрание за създаването на анкетна комисия за Христо Бисеров? Защото ви е страх! Мисля, че ще дойде време да говорим за анкетни комисии как работят институциите в България. Как така се извършва данъчна ревизия на президента на страната Росен Плевнелиев? Защо не направим една анкетна комисия "Бисер Петното" - важният гражданин, който се срещаше с Орешарски. Защо Волен Сидеров - не направим една анкетна комисия за неговите хулигански действия? Защо никой не говори за Сергей Станишев, за анкетната комисия, в която вече има дебати в Европейския парламент за средствата, които се усвояват от някои близки до него хора. Вие всъщност разчитате в бъдещите избори отново, пак на българската прокуратура.

Станислав Станилов от "Атака" попита:

Не знам как може да бъде наречен човек, който преди 4 години с гласовете на хулиганите и главния хулиганин Волен Сидеров стана заместник министър-председател и министър на вътрешните работи и управляваше България. Този човек как може да бъде наречен, който сега излиза на трибуната и започва да полива с помия "Атака". За какво? Днес от тази трибуна видях какво значи да си неблагодарник. Поне като си бил такъв, мълчи си, не се обаждай. Ние за нашето хулиганство ще отговаряме пред съответните органи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Парламентът удължи с месец работата на комисията по случая "Филип Златанов"

Парламентът удължи с един месец срока на действие на временната анкетна комисия за проучване на нарушения, извършени в Комисията срещу конфликт на интереси. Временната комисия ще трябва да извърши и анализ на проблемите, свързани с прилагането на Закона..

публикувано на 01.11.13 в 05:23