Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американски кораби и самолети са в готовност за евентуална терористична атака по време на Олимпиадата в Сочи

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Два американски бойни кораба от днес се намират в акваторията на Черно море. Според съобщенията на руски медии те ще имат готовност да се включат в евентуални операции по сигурността на Олимпийските игри в Сочи.

Ракетният есминец Ramage и корабът от управлението на Шести американски флот Mount Whitney ще бъдат в постоянна готовност в неутрални води  в Черно море, в случай на извънредна ситуация по време на зимните Олимпийски игри. Предвижда се те да бъдат използвани при необходимост от евакуация на американци от Сочи при евентуална терористична атака. На борда им са разположени 600 военни от специалните морски части.

В подкрепа на корабите в готовност ще бъдат и самолети, разположени в Германия. Те ще могат да достигнат до Сочи за около два часа.

Американското министерство на отбраната обяви, че САЩ предлагат пълната си подкрепа на руското правителство при подготовката на мерките за осигуряване на безопасността по време на Игрите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.