Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синдикатите в EVN внесоха в ДКЕВР 1600 картички заради процедурата за отнемане на лиценза

Снимка: БГНЕС

Синдикалните организации в EVN - България внесоха в деловодството на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) над 1600 картички с послания към комисарите във връзка със стартираната процедура по отнемане на лицензията на дружеството.

В понеделник предстои открито заседание по процедурата, по време на което ще бъде обсъждано отнемането на лицензиите и на другите две енергодружества - ЧЕЗ и ЕНЕРГО-ПРО.

Атанас Калинов от синдикалните организации в EVN заяви:

Самата идея възникна спонтанно. Синдикалните организации се обединиха в EVN групата, закупихме картички, всеки по своите си места, и дадохме на нашите колеги да запишат пожелание към ДКЕВР преди вземането на решението на 28-и април. Мотивите, с които иска да се отнеме лицензията, не са точни бих казал, НЕК има задължения към нас, ние към тях. Това е работодателят, който спазва стриктно законите на България. Ако някъде ги нарушава, нека да бъде санкциониран, но да каже къде се нарушава, а не после да се взима лицензията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.