Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Общите теми в днешните централни вестници са посветени на кризата в Украйна и на изявлението на президента Росен Плевнелиев по повод състава на служебния кабинет.

"Болница осъди Здравната каса за забавени плащания", съобщава на първа страница Сега и добавя прогнозата на Лекарския съюз, че подобни искове ще се превърнат в масова практика. В интервю за вестника проф. Гарабед Минасян от икономическия институт на БАН съобщава, че над 2 млрд. евро са изтекли от България за една година, в ръководството на БНБ има фигуранти, твърди той.

Труд избира за водеща тема проектонаредба на Министерството на здравеопазването, според която опасните психичноболни най-после ще бъдат вписани в регистър. Изданието помества анализ на тема кой ще е новият председател на Върховния касационен съд, като се споменават Румен Ненков, Ванухи Аракелян и още трима техни колеги.

Според Телеграф от ръководство "Въздушно движение" са знаели за градоносния облак над София, нанесъл огромни щети преди дни час и половина преди той да удари столицата. Метеоролозите от БАН също знаели, но и от двете места не са предупредили столичани.

Преса помества предупрежедението на БАН за нови градушки като водещо заглавие на първа страница, към което добавя предложените от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов 4 стъпки за оздравяване на Корпоративна търговска банка. В интервю за Преса лидерът на "Атака" Волен Сидеров обещава да привлече избиратели с ляво мислене и добавя, че вече преговаря с леви партии с русофилска ориентация.

"Партии купуват имейли на кило" е водещото заглавие на Стандарт. Тези електронни адреси ще помогнат на партиите по време на предизборната агитация, става ясно от статията. Вестникът припомня и че днес трябва да стане ясна съдбата на БДЖ, предстоят преговори между ръководството на холдинга и представители на кредиторите в присъствието на вицепремиера Даниела Бобева.

Капитал дейли предупреждава "Земеделски евросубсидии за милиарди евро са под въпрос". Причина е неуспешният опит на земеделското министрество да избере сертифициращ орган.

И още нещо от Капитал дейли - разочароваща липса на напредък и смущаващи провали в борбата с корупцията и организираната престъпност и в съдебната реформа отчита Еврокомисията за нас.

Дума избира за първата си страница отказът на Първа градска болница в София да приеме припаднала пред сградата й възрастна жена.

Темата на днешния брой на 24 часа е посветена на киберпрестъпленията. Със зловреден код хакери блокират компютри, искат пари от името на МВР, а срещу откуп до 300 лева разкодират персоналния ви компютър или смартфон.

Монитор информира от първа страница "Автокъщите с промоция "градушка", очукана кола се продавала с хиляда лева по-евтино. И още една потребителска тема в днешния брой - "Пробутват ни отровни кремове от Швейцария и Русия", които причиняват трудно лечими инфекции.

Директорът на софийската зоологическа градина д-р Иван Иванов уверява в интервю за Новинар, че хората с домашни любимци живеят по-дълго и че това е научно доказано.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.