Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Републиканци и демократи от американския Конгрес не бяха единодушни за стратегията на Обама

Републиканци и демократи от американския Конгрес реагираха с коментари на стратегията на президента Барак Обама.

Една реч не е същото като стратегия, коментира председателят на Камарата на представителите, републиканецът Джон Бейнър, според когото остават много въпроси за начина, по който президентът възнамерява да действа.

Ако искаме да постигнем успех в Сирия, както и в Ирак, трябва да имаме способни партньори на място, заяви влиятелният демократ Адам Смит, който допълни, че подкрепя намерението на президентската администрация да организира военни обучения за сирийската опозиция.

Републиканският сенатор Саксби Чамблис от Джорджия заяви, че е окуражен от обръщението на Обама и ще подкрепи стратегията му. Подкрепа за президента изрази и републиканският председател на комисията за разузнаването в Камарата на представителите Майк Роджърс.

Президентът притежава правомощия да удари ислямистите в краткосрочен план, но ако военната кампания се проточи, ще е необходимо одобрено от Конгреса разрешение за използване на въоръжените сили, предупреди председателят на Комисията за външни отношения в Сената, демократът Робърт Менендес. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.